Nitril handschoenen

Nitril handschoenen

Nitril handschoenen zijn de beste optie voor zorgverleners en therapeuten die direct in contact komen met patiënten/cliënten. Elastisch, sterk en veilig. Bestel snel.

Nitril handschoenen

Nitril handschoenen

Nitril handschoenen voor optimale hygiëne en veiligheid

Het is goed om uzelf en anderen te beschermen en nitril handschoenen te dragen wanneer u als therapeut of andere zorgverlener direct in contact komt met patiënten of cliënten. Wat onder andere bij Dry Needling, acupunctuur, fysiotherapie, massagetherapie, voetreflex therapie en cupping het geval is. Het is belangrijk om maatregelen te treffen tegen kruisbesmetting. Vooral voor en door patiënten met een lage weerstand of huidbeschadigingen is er een verhoogd risico. Het desinfecteren van middelen en meubilair en het dragen van bescherming zoals nitril handschoenen is aan te raden.

 

De voordelen van nitril handschoenen?

Er zijn verschillende soorten ‘disposable’ (wegwerp) handschoenen te verkrijgen. De meest voorkomende materialen zijn latex, vinyl en nitril. Wat maakt nitril nu het meest geschikte materiaal voor handschoenen? 

Latex is sterk en elastisch, maar ook wat dikker. Daarbij kan het bij regelmatig dragen allergieën oproepen of eczeem veroorzaken.

Vinyl is dun, wat meer draagcomfort en een optimaal gevoel in de vingers geeft bij een behandeling. Vinyl is echter minder sterk.

Nitril daarentegen, is zowel sterk als elastisch. Doordat het een synthetische stof is, is nitril hypo allergeen en veroorzaakt dus geen allergische reacties of eczeem.

 

Bestel uw nitril handschoenen bij DryNeedle

Ongepoederd, hypo allergeen en verkrijgbaar in maten S, M en L. Bestel ze hier en geniet van onze hoge kwaliteit tegen een scherpe prijs.

Wilt u meer weten over nitril handschoenen of andere producten uit ons assortiment? Vul het contactformulier in en stel uw vraag.